Scope 12

De SCIOS Scope 12 Zonnestroominstallatiekeuring is bedoeld voor de inspectie van zonnestroominstallaties, oftewel PV installaties. De inspectie reikt vanaf de panelen en omvormer(s) tot en met de hoofdaansluiting. Het doel van de inspectie is om te controleren of de installatie (brand)veilig is en volgens de voorschriften is aangelegd.

DE INSPECTIE BESTAAT UIT:

  • Een controle van de documentatie.
  • Een visuele inspectie van de schakel- en verdeelinrichtingen met betrekking tot de PV installatie.
  • Een visuele inspectie van de omvormers en de PV panelen.
  • Controle door metingen.
  • Controle door beproevingen.

WAT ONTVANGT JE?

Na de keuring ontvang je digitaal een uitgebreide rapportage, waarin alle gegevens van de installatie worden genoteerd en de geconstateerde gebreken visueel zijn vastgelegd. Wanneer er gebreken geconstateerd worden, kan je deze binnen drie maanden na constatering laten herstellen door jouw eigen installateur.

HERKEURING OF HERSTELVERKLARING

Prokeur adviseert om een herkeuring uit te laten voeren. In dat geval controleert Prokeur of de gebreken correct en volgens installatievoorschriften zijn hersteld, waarna het rapport wordt aangepast. Deze herkeuring kan voor een kleine meerprijs uitgevoerd worden. Hierna is jouw installatie goedgekeurd.

Bij het rapport ontvang je een herstelverklaring, waarin de installateur die de gebreken heeft hersteld verklaard dat de gebreken vakkundig zijn hersteld of verholpen. Hierna is jouw installatie goedgekeurd.

GELDIGHEID

De keuring in de meeste gevallen 5 jaar geldig.

Inspecties voldoen aan wet en norm

Inspecties voldoen aan wet en norm

Uw wensen staan centraal

Jouw wensen staan centraal

Hoge kwaliteit

Hoge kwaliteit

Onafhankelijk inspectiebedrijf

Onafhankelijk inspectiebedrijf

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Benieuwd naar het verhaal van ProKeur?