NEN3140 ELEKTRA INSPECTIE

De inspectie NEN3140 elektra inspectie richt zich op de complete laagspanning installatie tot 230/400Volt in bestaande gebouwen. De Arbowet geeft aan dat uw werknemers veilig moeten kunnen werken. NEN3140 geeft veiligheidsbepalingen voor de bedrijfsvoering van laagspanningsinstallaties.

Waarom deze inspectie uitvoeren?

Het doel van de inspectie is om aanrakingsgevaar, brandgevaar en storingen te voorkomen. Onderhoudt u uw installatie volgens de richtlijnen van NEN3140, dan voldoet u voor uw elektrische installatie aan de Arbowet. Ook om verzekerd te zijn van dekking bij brand vraagt uw verzekeraar de inspectie NEN3140 Elektrakeuring uit te laten voeren, door de keuring verkleint u het risico op het ontstaan van brand en vergroot u de bedrijfszekerheid van de installatie.

Omvang van de inspectie

Inspectie op de complete elektrische installatie.

  • Visuele inspectie;
  • Meting en beproeving;
  • Thermografische inspectie;
  • Rapportage van de bevindingen.

Gezien een juiste NEN3140 inspectie vrij complex en ingewikkeld kan zijn, adviseert Prokeur u graag.

Herkeuring

De frequentie kan worden woorden bepaald door een puntensysteem in de NEN3140 en is afhankelijk van verschillende factoren.

Herstelverklaring

Na de uitgevoerde inspectie ontvangt u een rapport met daarin de eventueel geconstateerde gebreken en een herstelverklaring, na het uitvoeren van de herstelwerkzaamheden door uw eigen installateur tekent hij de hersteldverklaring waarmee u kunt aantonen dat uw elektrische installatie goedgekeurd en veilig is.

Inspecties voldoen aan wet en norm

Inspecties voldoen aan wet en norm

Uw wensen staan centraal

Uw wensen staan centraal

Hoge kwaliteit

Hoge kwaliteit

Onafhankelijk inspectiebedrijf

Onafhankelijk inspectiebedrijf

Landelijke dekking

Landelijke dekking

Benieuwd naar het verhaal van ProKeur?